arrowchevron Artboard full half image_text Afbeelding + tekst image Afbeelding minusnotification-closeGroup plussearch-glass third
call
Case Somfy
Terug naar overzicht

Een slimme manier van automatiseren

Somfy, al meer dan 50 jaar de pionier in slimme oplossingen voor woning- en gebouwbeheer, heeft zich ontwikkeld tot marktleider in huisautomatisering en Smart Home-oplossingen. Somfy brengt jouw huis in beweging en vereenvoudigt het dagelijkse leven. Met een uitgebreid assortiment aan producten, zoals rolluiken, screens, raamdecoratie, toegangspoorten, Smart Home-oplossingen, alarmsystemen, camera's, verlichting en terrastoepassingen, biedt Somfy een scala aan hoogwaardige opties. De nauwe samenwerking met lokale dealers, ware experts in hun vak, garandeert gedegen advies en vlekkeloze installaties bij de klant thuis.

Digitale groei binnen het dealer-netwerk.

Somfy onderhoudt een intensieve samenwerking met haar dealers, waarbij kennisuitwisseling en expertise centraal staan, variërend van bedrijfsvoering tot personeelskwesties, financiën en inkoop. Digitale marketing, waar Bureau Strak een toonaangevende partner is, is eveneens een cruciaal onderdeel van deze samenwerking.

Door digitale marketingkennis te delen met de Somfy Expert Dealers kunnen zij op hun beurt hun gewenste doelgroepen bereiken via online kanalen. Binnen het digitale landschap is content van onschatbare waarde, denk aan copywriting, storytelling, social media posts, SEO-teksten, en meer. Deze vormen van content zijn essentieel om doelgroepen te bereiken, te boeien en te behouden.

SEO-contentstrategie

E-learning platform

Welk soort content moeten zonweringdealers gebruiken? En wanneer? En hoe?

Bureau Strak heeft vanuit haar expertise een methodiek ontwikkeld om Somfy Expert Dealers te assisteren bij deze vraagstukken. Deze methodiek beschrijft op een toegankelijke manier de toepassing van zoekmachineoptimalisatie (SEO) op huidige en toekomstige websitecontent.

We hebben een e-learningplatform gecreëerd waarin de methodiek wordt uitgelegd aan de hand van video’s. Hierin doorlopen dealers zeven lessen met bijbehorende opdrachten. Het resultaat? Een op maat gemaakte en realistische SEO-contentstrategie voor elke dealer. Ongeacht de omvang van hun bedrijf kunnen zij hiermee zelfstandig hun koers bepalen en de juiste beslissingen nemen.

SEO-trainingen

Van offline naar online behoeften

Content is een krachtig middel. Het kan emoties aanwakkeren en mensen in de juiste stemming brengen. Om Somfy Expert Dealers te enthousiasmeren voor de e-learning, hebben we fysieke trainingen georganiseerd. Hierin benadrukten we het belang van contentmarketing voor hun onderneming, met als doel hen emotioneel te inspireren en intrinsiek gemotiveerd huiswaarts te laten keren. Een dag later ontvingen de dealers een persoonlijke e-mail met een unieke inlogcode, waardoor ze alle tools in handen hadden om aan de slag te gaan met hun eigen SEO-contentstrategie.

Content van begin tot eind

Op zoek naar verkoeling in huis? Of ben je op zoek naar geautomatiseerde witte rolluiken? Dit zijn twee verschillende zoekintenties met twee unieke contentbehoeften.

In de e-learning worden Somfy Expert Dealers meegenomen in het gehele proces, van planning tot uitvoering:

  • Wat is zoekmachineoptimalisatie (SEO)?
  • Wat is het belang van SEO-teksten?
  • Stap 1: Het opstellen van je contentplan.
  • Stap 2: Hoe selecteer je relevante zoektermen?
  • Stap 3: Wat maakt content goed?
  • Stap 4: Het schrijven van effectieve teksten.
  • Extra: Google Search Console & Google My Business.

In samenwerking met Somfy hebben we talrijke zonweringdealers, zowel in Nederland als België, geïnspireerd om aan de slag te gaan met hun eigen SEO-contentstrategie:

E-learning reviews

Een duurzame samenwerking.

Dit is niet de eerste keer dat Somfy en Bureau Strak samenwerken. De eerdere samenwerking draaide om kennisdeling. Elke Somfy Expert Dealer heeft een persoonlijke accountmanager van Somfy. Bureau Strak is gevraagd om workshops te verzorgen voor de accountmanagers, zodat zij onafhankelijk advies kunnen verstrekken aan de dealers op het gebied van online marketing.

Samen werken aan online rendement.

Updates ontvangen?

Schrijf je in voor onze Newsflash.

"*" geeft vereiste velden aan

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Blijf op de hoogte van wat we doen bij Bureau Strak.