Group Copy 2Created with Sketch. arrows/defaultCreated with Sketch. Combined ShapeCreated with Sketch. chevron_whitechevronRectangle Copy 6Created with Sketch. Combined ShapeCreated with Sketch. Group 4Created with Sketch. Group 4Created with Sketch. ShapeCreated with Sketch.

content & design

Content creatie

Goede content creëren is een van de belangrijkste elementen om ervoor te zorgen dat jouw doelgroep een goed gevoel krijgt bij jouw bedrijf. Dit kan een bepaalde schrijfwijze zijn, een stijl of een element dat altijd terugkomt op ieder kanaal of een call to action. Wij kunnen de content creatie voor jou uitvoeren, denk dan aan:

  • (SEO) teksten schrijven
  • Opmaken van landingspagina’s
  • Uitwerken van campagne plan
  • Ontwikkeling van advertenties
  • Ontwikkelen van bannersets
  • Het uitwerken van marketing content kit (blogs, whitepapers, magazines, etc.).

Doelgroepbepaling

Het creëren van raakvlakken

Content wordt altijd ontwikkeld vanuit een combinatie van de wensen/behoeften van de doelgroep en die van jou als bedrijf. Past het bij jou als bedrijf wat je uitdraagt? Maar is dit ook wat de doelgroep graag wil zien of lezen? Hier proberen we de gulden middenweg in te vinden.

Omdat content altijd vanuit de doelstellingen en doelgroep wordt gecreëerd, is het belangrijk dat dit in kaart is gebracht. Vanuit hier kunnen we de content gaan ontwikkelen. We bekijken waar jouw doelgroep zich het meeste bevindt, maar ook wie deze doelgroep is. Met deze informatie kunnen we aan de slag. Zit jouw doelgroep bijvoorbeeld veel op social media? Dan ontwikkelen we een stijl die op ieder kanaal doorgevoerd kan worden zodat de gebruiker weet dat jij het bent. Daarnaast ontwikkelen we een schrijfstijl die past bij de doelgroep, maar ook bij jou als bedrijf.

Het kan ook zijn dat je aanwezig wilt zijn wanneer jouw doelgroep op zoek is naar de producten die jij verkoopt. In deze fase is het belangrijk aanwezig te zijn met bijvoorbeeld tekstadvertenties in Google Ads. Hier moet ook weer dezelfde schrijfstijl in doorgevoerd worden.

De stijl wordt bepaald

consistentie = herkenning

''Wanneer de content aansluit op de huidige huisstijl, treed herkenning op''

Content creatie wordt pas ontwikkeld wanneer de doelstellingen en de doelgroep samen met jou in kaart zijn gebracht. Vanuit hier kunnen we bepalen wat de schrijfwijze wordt, maar ook welke stijl ontwikkeld moet worden die aansluit zodat we daadwerkelijk jouw doelstellingen behalen.

Wanneer we een stijl ontwikkelen voor social media kanalen of bijvoorbeeld een te gekke display banner, zal deze altijd aansluiten op de huidige huisstijl zodat daadwerkelijk de herkenning optreedt. Wanneer campagnes worden gedraaid, worden de resultaten na afloop of maandelijks gerapporteerd. Op basis hiervan optimaliseren we de stijl en de schrijfwijze waar nodig.

content creatie

Logische stap richting een conversie

Content creatie draagt bij aan het behalen van de doelstellingen die in de eerste fase zijn bepaald. Om ervoor te zorgen dat een bezoeker op jouw website op zo’n logisch mogelijke manier een conversie kan maken, is het belangrijk dat alle content hierop aansluit. Teksten moeten duidelijk zijn, afbeeldingen moeten op de juiste plek staan, de button (call to action) moet aansluiten bij de tekst, etc. Wanneer je een goed verhaal vertelt, is het voor de bezoeker een logische stap om een conversie te maken.

Ben je benieuwd naar wat wij kunnen betekenen voor jouw website of online marketing kanaal? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

    • Na aanmelding ben je ingeschreven op de nieuwsbrief van Bureau Strak. Je ontvangt ongeveer één keer per maand de nieuwsbrief in je inbox.