Group Copy 2Created with Sketch. arrows/defaultCreated with Sketch. Combined ShapeCreated with Sketch. chevron_whitechevronRectangle Copy 6Created with Sketch. Combined ShapeCreated with Sketch. Group 4Created with Sketch. Group 4Created with Sketch. ShapeCreated with Sketch.

Performance

Google Analytics

Google Analytics is de meest gebruikte web analytics tool ter wereld. Google Analytics meet, in combinatie met Google Tag Manager, wat er allemaal op jouw website gebeurt en maakt deze data inzichtelijk.

Wat kun je met Google Analytics?

In Google Analytics kan de data van jouw website en van de campagnes die je inzet geanalyseerd worden. Je krijgt hierdoor antwoord op vragen als: Hoeveel gebruikers komen er op mijn website? Waar komen deze gebruikers vandaan? Wat doen de gebruikers op de website? Welke en hoeveel doelen worden er behaald op de website? Om de juiste data in Google Analytics te krijgen is het noodzakelijk om dit account goed in te richten. De specialisten van Bureau Strak zijn dagelijks bezig met het inrichten van basis implementaties, maar verzorgen ook complexe integraties met externe systemen.

Hoe ziet een proces eruit?

Bij de start van een Analytics traject bespreken we samen met jou als klant wat de doelen zijn die op de website behaald moeten worden, welk gedrag er gemeten moet worden en welke data belangrijk is voor jou. Dit vertalen we naar een concreet actieplan om Google Analytics in samenwerking met Google Tag Manager in te richte. Zo weten we ook precies welke externe data hier eventueel voor nodig is. Daarna zal de technische implementatie plaatsvinden door de benodigde codes op de website te plaatsen. We richten Google Tag Manager in zodat de gevraagde data op de juiste manier naar Google Analytics verzonden wordt. Tot slot wordt Google Analytics ingericht zodat de data op de juiste manier binnenkomt en gepresenteerd wordt en de doelen goed ingesteld worden. Eventueel kun je ervoor kiezen om de data uit Google Analytics in een dashboard van Google Data Studio te presenteren. Zo heb je op een overzichtelijke en mooie manier realtime inzicht in de prestaties van jouw website en campagnes.

werkoverleg-online

Wat heb je aan Google Analytics?

Door Google Analytics te gebruiken kun je analyseren hoe je website en campagnes presteren. Op basis daarvan kun je mogelijke optimalisaties in kaart brengen en eventueel A/B testen. Het meten van de juiste en betrouwbare data is hiervoor wel noodzakelijk. De Google Analytics experts van Bureau Strak waarborgen dit.

Meer weten?

Wil je meer weten over de werking van Google Analytics en hoe dit toe te passen? Neem contact op met Bureau Strak.

    • Na aanmelding ben je ingeschreven op de nieuwsbrief van Bureau Strak. Je ontvangt ongeveer één keer per maand de nieuwsbrief in je inbox.