Business

Online marketing strategie

Het belang van een online marketing strategie kennen we allemaal wel: het is de stip aan de horizon die bepaalt hoe jij als bedrijf jouw producten en diensten gaat vermarkten door het inzetten van online marketing. Dit is belangrijk, want uiteindelijk is het bereiken van jouw klanten met de juiste boodschap op het juiste moment de zogenaamde ‘key to success’. Tijd voor een duidelijk plan met acties, deadlines en een team met rugnummers!

Wat is een goede online marketing strategie?

Een goede online marketingstrategie maakt duidelijk wie jij als bedrijf bent en wat je wilt uitstralen, wat jouw positie is ten opzichte van concurrenten, hoe je dit gaat gebruiken in jouw communicatie als merk, wie jouw doelgroep is, hoe je haar het beste kunt bereiken en welke middelen je hiervoor zou moeten inzetten. Kort gezegd beschrijft een online marketing strategie hoe je diverse online marketing kanalen gaat inzetten om jouw bedrijfs- en marketingdoelen te realiseren. Dit vormt direct een helder plan van aanpak, zodat jij weet wat je moet doen.

Dat klinkt natuurlijk ideaal, maar het ontwikkelen van een dergelijke strategie kan best een lastige klus zijn. Zo weet het ene bedrijf al heel goed wie haar doelgroep is, waar zij zich bevindt en hoe deze groep te bereiken is, terwijl het andere bedrijf nog steeds blijft opereren op basis van onderbuikgevoel. Deze laatste delft tegenwoordig vaak het onderspit: de oneindige mogelijkheden die tools ons bieden om inzicht te krijgen in data en doelgroepen bieden ons een duidelijke basis om vanuit hier verder te werken. En dat is nu juist waar we jou goed mee kunnen helpen!

divider

Een online marketing strategie is afgestemd op de behoeften van iedere individuele klant.

divider

Hoe pakken we dat aan?

"Hoe moet ik mijn producten vermarkten?"

Geregeld krijgen wij de vraag van klanten: hoe moet ik mijn producten vermarkten? Het antwoord op die vraag is voor iedereen anders. Met andere woorden: een online marketing strategie is afgestemd op de behoeften van iedere individuele klant.

Om te komen tot een succesvol en praktische online marketing strategie doorlopen we een aantal stappen: we beginnen met een kennismaking en we allebei uitspreken wat onze verwachtingen zijn. Vervolgens verkennen we jouw organisatie en brengen we de sterke punten, zwakke punten, (sales)doelen en CPA in kaart. Vervolgens voeren we data-analyses en gezamenlijke interactieve sessies uit om doelgroepen te vormen en hun customer journey in kaart te brengen. Ook kijken we naar zoekgedrag van de doelgroep, zodat we weten waar we haar het beste kunnen bereiken. Ten slotte stellen we realistische doelstellingen op zodat jij als organisatie weet waar we gezamenlijk aan gaan werken.

We stellen een praktisch plan van aanpak op waarin we beschrijven welke kanalen we zouden moeten gaan inzetten. Ten slotte maken we een indicatie van benodigde mediabudgetten, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Koffie?

Wil jij ook eindelijk eens een gedegen strategie voor jouw organisatie?

Ben jij toe aan het ontwikkelen van een online marketing strategie? We kijken er naar uit om je te helpen! Neem contact met ons op, hopelijk zitten we snel met elkaar aan tafel.