Creative

Social media marketing

Is jouw doelgroep voor een groot deel te vinden op social media? Dan is dat een uitstekend kanaal om je hier als bedrijf te laten zien.
Tegenwoordig is social media niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. We zien updates en delen momenten uit ons leven. Als bedrijf kun je dus heel dichtbij het persoonlijke leven van jouw doelgroep komen. Met een toffe campagne die jouw doelgroep aanspreekt kun je hen op een prima manier aanspreken. Daarnaast is het targeten van jouw doelgroep via dit kanaal tot in detail mogelijk. Hierdoor weet je zeker dat je de juiste doelgroep bereikt en ook welke doelgroep de beste resultaten oplevert.

Social media marketing

Inzicht in je doelgroep

Belangrijk om te weten is dat je met social media een fanbase opbouwt met loyale klanten. Dit wil niet perse zeggen dat hier direct meer verkoop uit komt, maar indirect gebeurt dit wel. Via social media richt je je op het creëren van meer naamsbekendheid. Zo creëer je meer bereik wanneer je een product promoot, dus dit zal uiteindelijk meer verkoop opleveren.

Met social media marketing is het belangrijk om duidelijk inzicht te hebben in je doelgroep. Wanneer dit nog niet bekend is, zullen we deze eerst in kaart brengen. Op basis hiervan ontwikkelen we een te gekke stijl die bij jouw bedrijf aansluit en die we kunnen hanteren via verschillende social media kanalen. Deze moet aansluiten op de wensen en de behoeften van jouw doelgroep, maar ook op wat jij met jouw bedrijf wilt uitdragen en de huidige huisstijl zodat er herkenning optreed. Gebruikers weten dan direct dat het om jouw bedrijf gaat en juist dát is zo belangrijk!

Wat zijn belangrijke momenten en relevante onderwerpen?

Hierna volgt een gezamenlijke sessie die we inplannen waarin we gaan brainstormen over de momenten waarop we aanwezig moeten zijn op social media, maar we bespreken ook de onderwerpen die relevant zijn.

Bureau Strak kan het volledige social media beheer uitvoeren, hier hebben we ervaren specialisten voor.
Dit houdt enerzijds in dat wij organische berichten plaatsen, de resultaten in de gaten houden en eventuele opvallendheden met jou delen zodat hier tijdig op ingespeeld kan worden. Denk aan een vervelende reactie van een gebruiker. Met dit organische beheer proberen we de doelgroep te koppelen aan jouw bedrijf. We creëren loyaliteit waardoor de stap naar aankoop kleiner wordt. Een nauwe samenwerking met jou als bedrijf is hier belangrijk, zodat we relevante nieuwtjes kunnen gebruiken voor dit medium.

Daarnaast ontwikkelen we advertising campagnes zodat je op relevante momenten prominent aanwezig bent. Organische berichten zijn hier namelijk niet altijd effectief genoeg in. Vooral niet als je nieuwe klanten aan wilt spreken.

Vergroot je fanbase!

Social = merkvoorkeur creëren

Ben je benieuwd of je social media marketing voor jouw bedrijf in moet zetten?

Door gebruik te maken van social media marketing ontwikkel je een soort fanbase. Deze personen leren jouw bedrijf kennen en zullen op deze manier eerder een aankoop doen. De kans op ondersteunende aankopen wordt hierdoor groter.

Wil je meer weten over social media marketing? Verdiep je dan in:

GAAN VOOR RESULTAAT

LATEN WE SAMEN IN JOUW UITDAGING DUIKEN!

Heb jij een gaaf idee bedacht, maar komt de uitwerking maar niet tot stand? Ben je benieuwd naar jouw online groeikansen? Heb je een uitdagende doelstelling? Wij bedenken digitale routes waarmee we online groei realiseren. Uiteraard kunnen we je ook helpen met het invulling geven aan deze route.