Group Copy 2Created with Sketch. arrows/defaultCreated with Sketch. Combined ShapeCreated with Sketch. chevron_whitechevronRectangle Copy 6Created with Sketch. Combined ShapeCreated with Sketch. Group 4Created with Sketch. Group 4Created with Sketch. ShapeCreated with Sketch.

Maak kennis met

Laura Scheffer

Ik krijg in het bedenken van concepten en het uitwerken van ideeën totale creatieve vrijheid, wat erg fijn is.

Mijn naam is Laura, ben 22 jaar en sinds oktober 2021 versterk ik team Creative bij Bureau Strak. Na vier jaar te hebben gestuurd aan de AKI ArtEZ in Enschede was het tijd voor een volgende stap. Ik ging solliciteren en kwam op deze manier bij Bureau Strak terecht. Na m’n sollicitatiegesprek had ik gelijk een goed gevoel, hier zie ik mijzelf werken. Zo volgde een case die ik moest maken en klopte mijn positieve gevoel, want ik werd aangenomen!

Tijdens mijn studie Crossmedia Design ben ik er achter gekomen dat ik graag werk met de combinatie bedenken en creëren. Mijn functie als Digital Concepter sluit hier dan ook goed op aan. Ik krijg in het bedenken van concepten en het uitwerken van ideeën totale creatieve vrijheid, wat erg fijn is. Op deze manier kan ik mezelf blijven ontwikkelen en laten groeien.

Grote switch

Veel raakvlakken

Van de kunstacademie naar een online marketing bureau is in eerste instantie nogal een grote switch. Toch zijn er raakvlakken als je kijkt naar hoe een creatief proces tot stand wordt gebracht. Het gave in dat wat ik mag doen is dat ik mijn perspectief compleet kan loslaten op de vraag van een klant of juist beginnen bij 0 en zelf mijn eigen kaders kan creëren. Zo is geen dag hetzelfde en hou ik mezelf scherp.

In de creatieve wereld is het essentieel om verder te borduren op een haakje wat je ergens tussendoor gevonden hebt en je bij is gebleven. Overal om je heen je inspiratie vandaan halen. Daarom is het verrassen van een klant met ideeën en uitingen waar ze zelf niet aan dachten of op zouden komen ontzettend gaaf om te doen. De positieve en enthousiaste reactie is waar je het voor doet. Klanten blij maken met toffe concepten.

Werken bij Bureau Strak

we blijven doorontwikkelen als team

Door middel van het T-shape model dat Bureau Strak hanteert blijf je jezelf uitdagen en verdiepen in de specialisaties die iedereen gezamenlijk belangrijk vindt. Zo heeft iedereen zijn eigen specifieke kennis over bepaalde onderwerpen, waardoor je zelf een steentje bijdraagt maar ook nog genoeg van anderen en elkaar kan leren. We blijven doorontwikkelen als team.

Een van de dingen dat het zo prettig maakt om bij Bureau Strak aan de slag te zijn is de fijne werksfeer. Er wordt continu open en eerlijk gecommuniceerd tussen collega’s en met de verschillende units waardoor obstakels en problemen snel worden opgelost. Buiten dat we als team met z’n allen er aan werken om overal het beste uit te halen is er ook genoeg ruimte om te praten over gemeenschappelijke interesses, gezelligheid en een goede dosis flauwe humor.

Mijn liefde voor visualisatie en creativiteit is iets wat er al in zit vanaf jongs af aan en het is ontzettend gaaf dat ik dit nu in mijn functie bij Bureau Strak mag voorzetten!

Kennismaken?

Neem contact op

Heeft mijn verhaal jouw interesse gewekt en lijkt het je gaaf om deel uit te maken van ons team? Neem gerust contact met me op!

Laura-Scheffer