Group Copy 2Created with Sketch. arrows/defaultCreated with Sketch. Combined ShapeCreated with Sketch. chevron_whitechevronRectangle Copy 6Created with Sketch. Combined ShapeCreated with Sketch. Group 4Created with Sketch. Group 4Created with Sketch. ShapeCreated with Sketch.

maak kennis met

Martin Douw

De wereld van online marketing staat nooit stil en ontwikkelt zich letterlijk dagelijks.

Al zeven jaar ben ik (Martin Douw, 34 jaar) met veel plezier werkzaam bij Bureau Strak binnen het Performance team. Als rasechte Hardenberger is het mooi om in Hardenberg voor een echt Hardenbergs bedrijf te werken. Gestart als online marketeer bij een full service internetbureau, overgestapt naar een online marketing rol binnen Bureau Strak en met de organisatie meegegroeid tot teamlead performance en performance strateeg. 

Mijn twee rollen binnen Bureau Strak

Unit Lead Performance & Performance Strateeg

Ik bekleed twee rollen binnen Bureau Strak. De eerste is Unit Lead Performance. Binnen deze rol begeleid ik alle collega’s en geef ik sturing aan het team. Specialismen die terugkomen in het performance team zijn onder andere:

  • Meetbaarheid;
  • SEO;
  • SEA;
  • Social Ads;
  • Display, video & audio;
  • CRO.

Het waarborgen en verbeteren van interne processen rondom deze specialismen, het blijven doorontwikkelen van onze Performance dienstverlening en persoonlijke ontwikkeling van het het team zijn taken waar ik mij mee bezig houd. Daarnaast hebben we binnen Bureau Strak nog twee andere teams, Business en Creative. Als Unit Lead Performance zorg ik met de andere teamleads voor synergie tussen de teams voor een ideale samenwerking.

De wereld van online marketing staat nooit stil en ontwikkelt zich letterlijk dagelijks. Dat maakt het een uitdaging om daar als organisatie en als team tijdig op de juiste manier op in te spelen.

De tweede rol die ik bekleed is Performance Strateeg. Vanuit deze rol ben ik samen met de klant, client managers en online marketeers aan het kijken hoe we de online doelstellingen kunnen realiseren. Dus welke voorwaarden zijn nodig om deze te realiseren, welke data moet inzichtelijk zijn, welke kanalen moeten ingezet worden en welke werkzaamheden zijn nodig. Ook ondersteun ik vanuit deze rol het Business team bij pitches en nieuwe trajecten.

Iedere klant is anders en vereist een andere aanpak om de online doelstelling te realiseren. Het blijft gaaf om samen met het team (klant & Bureau Strak) de juiste stappen te zetten en samen successen te vieren. Daar haal ik persoonlijk veel voldoening uit.

Veel vrijheid en een fijne werksfeer

Werken bij Bureau Strak

Het fijne aan het werken bij Bureau Strak is de werksfeer waarin ruimte is voor een lolletje maar als het nodig is er ook flink gas gegeven kan worden. Binnen de verantwoordelijkheden die je hebt, heb je veel vrijheid om eigen invulling te geven aan jouw taken en die van de rest van het team.

Vanuit mijn rol als Unit Lead Performance ondersteun en adviseer ik het team dagelijks in de taken die zij moeten uitvoeren. Daarnaast help ik ze door middel van het T-shape model om hun persoonlijke kennisniveau te vergroten. Samen met de andere teamleads sturen we wekelijks op de taken die bureau breed uitgevoerd moeten worden. Hier kijken we naar prioriteit, kwaliteit en capaciteit om te bepalen wie wanneer bepaalde taken moet oppakken.

Vanuit de Performance Strateeg rol heb ik veel contact met de klant om de resultaten, de voortgang van de werkzaamheden vanuit de roadmap en nieuwe kansen te bespreken. Elke maand is er voor iedere klant een heads-up waarin we bepalen vanuit het doel van de klant, de bestaande roadmap en de kansen die er zijn welke taken de komende maand (periode) opgepakt moeten worden. Dit leggen we voor aan de klant waarna de taken ingepland kunnen worden. Zo blijven we continu in overleg met de klant en sturen we bij om de doelstelling van de klant te realiseren.

in gesprek met

Martin Douw over Bureau Strak

Wil jij weten wat Martin zo interessant vindt aan zijn functie en wat het werken bij Bureau Strak zo leuk maakt? Bekijk het interview met Martin om te horen wat zijn uitdagingen en passies zijn.

Kennismaken?

Neem contact op

Heeft mijn verhaal jouw interesse gewekt en lijkt het je gaaf om deel uit te maken van ons team? Neem gerust contact met me op!