Group Copy 2Created with Sketch. arrows/defaultCreated with Sketch. Combined ShapeCreated with Sketch. chevron_whitechevronRectangle Copy 6Created with Sketch. Combined ShapeCreated with Sketch. Group 4Created with Sketch. Group 4Created with Sketch. ShapeCreated with Sketch.

Maak kennis met

Tom Mulder

Zo ben ik als klant begonnen, fan geworden en uiteindelijk medewerker geworden van een van de leukste bureau’s van oost Nederland.

Mijn naam is Tom Mulder (36 jaar) en sinds 2008 houd ik mij bezig met marketingstrategie. In Zwolle woon ik samen met Ilze en onze kat Zipp, maar met veel liefde rij ik naar het mooie Hardenberg om hier te werken als Digital Strateeg. Ik ken Bureau Strak al een tijdje, maar dan als opdrachtgever. In mijn vorige rollen als Marketing Manager bij o.a. Attractie- en Vakantiepark Slagharen en Entranz werkte ik al samen met Bureau Strak. In die tijd ben ik zo’n fan geworden van het bureau, de mensen en het hoge niveau dat ik graag juist bij Bureau Strak in plaats van samen met wil werken. En zo ben ik als klant begonnen, fan geworden en uiteindelijk medewerker geworden van een van de leukste bureau’s van oost Nederland.

In eerste instantie was mijn titel ‘Senior Performance Marketing Strateeg’, maar omdat dit gewoon niet uit te spreken was en niet op het kaartje past hebben we hier ‘Digital Strateeg’ van gemaakt. Als Digital Strateeg houd ik mij bezig met het bouwen van een brug tussen de lange termijn (commerciële) doelen van de klanten en de werkzaamheden van onze specialisten. We weten dat onze specialisten hun werk heel goed doen, maar mijn taak is om te toetsen of we ook het goede doen. Dat houdt in dat ik met (eind)verantwoordelijken van onze klanten bespreek wat de korte en lange termijn doelstellingen zijn en dat ik toets of de roadmap die wij hebben nog past bij de doelstellingen. Maar soms is het ook dat een klant een nieuwe case bij ons neerlegt en dan kijk ik naar waar ze nu staan, waar ze naartoe willen, wat het gat er tussen is, waar de kansen zitten en waar de bedreigingen zitten. Op basis van die analyse maken we dan een voorstel om de juiste stappen op het juiste moment te maken. Echt een brug tussen corporate strategie en online marketing operatie dus.

Snel kwam ik tot de conclusie dat mijn hart toch bij de bureauwereld ligt

We spelen altijd op het hoogste niveau

Van 2008 t/m 2015 ben ik eindverantwoordelijk geweest voor een communicatiebureau in Nijverdal. In 2015 ben ik daarmee gestopt om vervolgens voor verschillende grotere en kleinere nationale en internationale merken te werken. In al mijn functies had ik altijd een strategische en/of senior rol, maar snel kwam ik tot de conclusie dat mijn hart toch bij de bureauwereld ligt. Bij een bureau zie je namelijk veel verschillende merken en strategieën voorbij komen. Ook is het niveau van een bureau meestal veel hoger dan aan de klantzijde. Bij de klantzijde is er vaak weinig ruimte voor echt lange termijn strategie of innovatie. Bij Bureau Strak spelen we altijd op het hoogste niveau, leren we elke dag van alle verschillende middelen, platformen en strategieën en is er volop ruimte voor innovatie.

Het leukste aan mijn functie is dat ik lastige vragen mag stellen

Hoeveel klanten en omzet zou je willen hebben?

Het leukste aan mijn functie is dat ik lastige vragen mag stellen. Vaak beginnen klanten met welke diensten ze bij ons willen afnemen. Bijvoorbeeld: ‘Ik wil graag meer omzet dus jullie moeten online advertenties inzetten’ of ‘Ik betaal erg veel aan websitebezoek via advertenties dus ik wil dat jullie de SEO voor ons gaan optimaliseren’. Allemaal goede ideeën, maar echt lange termijn is het niet. Mijn rol is dan om vragen te stellen zoals “Hoeveel klanten heb je nu? Hoe vaak zouden die bij jou moeten kopen en hoe vaak kopen ze? Hoeveel klanten en omzet zou je moeten hebben? Hoeveel klanten en omzet zou je willen hebben? Vervolgens gaan we kijken naar ook andere doelstellingen zoals ‘thought leadership’, ‘branch favorite’ of andere doelen. Ik focus me dus niet uitsluitend op sales of commerciële targets, maar ook op de marketing en corporate doelstellingen en probeer altijd de ‘gap’ tussen de huidige situatie en gewenste situatie te vinden. Dat is voor ons als doel namelijk om die ‘gap’ te dichten. Hoe we dat doen, dat is pas stap twee en dat weten onze specialisten weer veel beter dan ik.

Daarnaast houdt ik mij ook bezig met (markt) onderzoek. Om te weten waar de kansen liggen in de toekomst moet je ook goed kijken naar de ontwikkelingen in een markt, waar de potentiële klanten van onze klanten zich bevinden en hoe het beslissingstraject eruit ziet. Daarvoor doe ik veelal desk research om zo gefundeerde beslissingen te kunnen nemen voor de online marketing strategie.

Kennismaken?

Neem contact op

Heeft mijn verhaal jouw interesse gewekt en lijkt het je gaaf om deel uit te maken van ons team? Neem gerust contact met me op!

tom-mulder