Group Copy 2Created with Sketch. arrows/defaultCreated with Sketch. Combined ShapeCreated with Sketch. chevron_whitechevronRectangle Copy 6Created with Sketch. Combined ShapeCreated with Sketch. Group 4Created with Sketch. Group 4Created with Sketch. ShapeCreated with Sketch.

paid advertising

Social media adverteren

Het adverteren op verschillende social media kanalen zoals Facebook, Instagram, YouTube, Pinterest, Snapchat, LinkedIn en TikTok. Met social advertising wordt er een boost gegeven aan jouw social media campagne of andere marketingactiviteiten waardoor je als merk meer aandacht en merkbekendheid krijgt. Hierbij kun je denken aan het vergroten van het aantal fans, het verhogen van conversies of het genereren van meer naamsbekendheid.

Targeting

Voordelen

Het voordeel van adverteren op social media is dat de advertenties getoond worden aan een specifieke doelgroep. Met specifieke targeting zorg je ervoor dat de juiste mensen de juiste boodschap zien op de juiste momenten. De advertenties kunnen exact afgestemd worden door targeting mogelijkheden. Een aantal van deze mogelijkheden zijn leeftijd, locatie, taal, opleiding, relatie, beroep of functie. Maar dit kunnen ook interessegebieden zijn, een e-mail database of bezoekersgedrag op je website. De mogelijkheden zijn eindeloos.

divider

"ÉÉN DOELGROEP BEREIKEN met de juiste boodschap, passende tone of voice en OP HET JUISTE MOMENT."

divider

Krachtige boodschap

Waarom adverteren op social media?

Door de specifieke targeting mogelijkheden is het adverteren op social media erg interessant. Hierdoor kunnen we onder andere adverteren op muzieksmaak, hobby’s en op favoriete programma’s van TV of radio. Zo kunnen we bijvoorbeeld adverteren op Facebook op de volgende targetingen. Jongeren in de leeftijdscategorie van 16 t/m 20 jaar, die fan zijn van Wie is de Mol? en wonen in Noord-Nederland. Dit zorgt ervoor dat je als organisaties super relevant kunt adverteren. Niet met een algemene boodschap de doelgroepen benaderen, maar één doelgroep bereiken met de juiste boodschap, passende tone of voice en op het juiste moment: raak!

 

Boodschap

Wat ga je vertellen?

Met social media marketing is het belangrijk om duidelijk inzicht te hebben van je doelgroep. Wanneer dit nog niet bekend is, zullen we de doelgroep eerst in kaart gaan brengen. Op basis daarvan ontwikkelen we een te gekke stijl die bij jouw bedrijf past en die we kunnen hanteren via verschillende social media kanalen. Deze moet aansluiten op de wensen en de behoeften van jouw doelgroep, maar ook op wat jij met jouw bedrijf wilt uitdragen in de huidige huisstijl zodat er herkenning gaat optreden.

Focus

De doelen

De inzet van social media advertising campagnes zijn gericht op engagement voor jouw doelgroep, met als primair doel jouw merk-activatie te verhogen en op de juiste momenten in de customer journey aanwezig te zijn.

Doelen van social media campagnes die we monitoren:

  • Realiseren van relevant bereik
  • Vergroten van het aantal volgers / fanbase
  • Engagement en betrokkenheid
  • Verhogen merkbekendheid
  • Het realiseren van leads, conversies / sales

Twee opties

De afrekenmodellen

Voordat we starten met het inzetten van social media advertising stellen we gezamenlijk een mediabudget op. Dit stellen we in, zodat het bedrag niet overschreden kan worden. Vervolgens kun je kiezen voor twee afrekenmodellen:

CPC

CPC staat voor cost per click. Als adverteerder betaal je wanneer iemand van de doelgroep op jouw advertentie klikt. Dit model is meestal relevant als je als doel hebt meer websiteverkeer te genereren.

CPM

Onder CPM verstaan we cost per mille. Dit betekent dat de adverteerder een bepaald bedrag betaald bij het behalen van duizend vertoningen. Dit betaalmodel wordt meestal gehanteerd als er bereik gegenereerd moet worden.

GAAN VOOR RESULTAAT

LATEN WE IN JOUW UITDAGING DUIKEN!

Heb jij een gaaf idee? Ben je benieuwd naar jouw groeikansen? Heb je een uitdagend groei doel? Of wil je met ons samenwerken? Wij bedenken digitale routes waarmee jij gaat winnen en helpen het bewandelen van deze route.

    • Na aanmelding ben je ingeschreven op de nieuwsbrief van Bureau Strak. Je ontvangt ongeveer één keer per maand de nieuwsbrief in je inbox.