arrowchevron Artboard full half image_text Afbeelding + tekst image Afbeelding minusnotification-closeGroup plussearch-glass third
call
Case GSMpunt.nl
Terug naar overzicht

Optimaliseren en herstructureren van het Google Ads account

Bij GSMpunt.nl streven ze ernaar om het merendeel van onze ontwikkelings- en marketingwerkzaamheden intern uit te voeren. Onze uitdaging was om het Google Ads-account te optimaliseren en te herstructureren, zodat GSMpunt.nl weer volledige controle kreeg over hun campagnes, resultaten en sturing.
30%
Verbetering conversieratio
10%
Daling kosten per conversie
45%
Stijging van klikratio

Maak kennis met GSMpunt.nl

GSMpunt.nl is al meer dan 15 jaar dé bestemming voor alle accessoires voor smartphones en tablets. In de afgelopen 15 jaar is GSMpunt.nl uitgegroeid tot dé specialist op het gebied van telecomaccessoires in Nederland en België. Ons assortiment omvat meer dan 40.000 artikelen, waaronder telefoonhoesjes, screenprotectors, houders, opladers en nog veel meer.

Google Ad

Aanleiding van de opdracht

GSMpunt.nl voert dagelijks analyses uit op basis van de resultaten van verschillende marketingkanalen, waaronder Google Ads. We hebben geconstateerd dat:

  • De CPA van verschillende campagnes het gestelde CPA-doel overschreed.
  • Google Shopping is een cruciaal kanaal waar we op meerdere productvariabelen moeten sturen om ons concurrentievoordeel te behouden.
  • We ons bewust waren van de voordelen van slimme biedstrategieën en automatisering, maar in de praktijk was onze accountstructuur niet optimaal ingericht.
  • We een sparringpartner zochten om vraagstukken voor te leggen en inzichten uit te wisselen.
Google Ads Audit

Google Ads Audit

Voor GSMpunt.nl hebben we een grondige SEA-audit uitgevoerd om groeikansen in kaart te brengen. We hebben de kwaliteit van de campagnes geanalyseerd om optimalisaties op accountniveau door te voeren. Daarna hebben we de data geanalyseerd om aanpassingen te kunnen doen op campagne- en productniveau. De auditresultaten omvatten een duidelijk stappenplan met de benodigde optimalisaties om onze strategie te realiseren. Belangrijk in onze strategie was het sturen op ROI en ROAS zonder dat algoritmen zouden worden beïnvloed door onjuiste of niet-relevante gegevens, zoals geretourneerde producten, foutieve bestellingen en niet-afgeronde bestellingen.

Case GSMpunt.nl

Strategische implementatie

De SEA-audit heeft geleid tot een stappenplan met snelle winsten en langetermijnadviezen. Na de oplevering van de audit hebben we belangrijke optimalisaties doorgevoerd om het fundament van onze strategie te versterken. Momenteel monitoren we dagelijks de resultaten en voortgang, en voorzien we GSMpunt.nl van tips, tricks en optimalisatie-ideeën. Samen werken we aan meer online rendement.

"Bureau Strak heeft een uitgebreide audit uitgevoerd en nieuwe optimalisatiemogelijkheden in kaart gebracht. In samenwerking met Bureau Strak hebben we een nieuwe accountstructuur opgezet en tal van verbeteringen doorgevoerd. Dit heeft geleid tot aanzienlijke groei! Maandelijks houden we marketingbijeenkomsten om de voortgang en nieuwe kansen te bespreken. We zijn erg tevreden over de samenwerking!"

Samen werken aan online rendement.

Updates ontvangen?

Schrijf je in voor onze Newsflash.

"*" geeft vereiste velden aan

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Blijf op de hoogte van wat we doen bij Bureau Strak.