arrowchevron Artboard full half image_text Afbeelding + tekst image Afbeelding minusnotification-closeGroup plussearch-glass third
call

Video Marketing

Binnen onze benadering van video marketing leggen we sterk de nadruk op een synergie tussen organische content en advertentiecampagnes. Organische videomarketing draait om het creëren van boeiende en informatieve verhalen. Deze content helpt jouw doelgroep bij het vinden van antwoorden, het ervaren van jouw product of merk, en het begrijpen van jouw authenticiteit. Met hoogwaardige en relevante organische content kun je diepgaande betrokkenheid creëren bij jouw doelgroep, die openstaat voor jouw boodschap. Aan de andere kant is video advertising gericht op het vergroten van de naamsbekendheid of het behalen van directe conversies, vooral op piekmomenten. Deze campagnes zijn bedoeld voor kortetermijnresultaten.

Onderzoek naar Video Marketing

 

Recent onderzoek van Wyzowl in 2023 toont aan dat marketeers video marketing als een cruciaal onderdeel van hun marketingmix beschouwen. Uit dit onderzoek blijkt dat maar liefst 92% van de marketeers een positieve ROI haalt uit videocontent, wat een aanzienlijke stijging is ten opzichte van 2022, toen 87% van de marketeers dit rapporteerde. Het rendement wordt vooral behaald wanneer video’s een integraal onderdeel vormen van de klantreis. Videocontent speelt een essentiële rol in zowel het onderzoek als de aankoopbeslissingen, zoals blijkt uit Forbes-onderzoek waaruit blijkt dat 90% van de online shoppers zegt dat video hen helpt bij hun aankoopbeslissing en dat mensen eerder geneigd zijn een product te kopen na het bekijken van een video.

De werkwijze van Video Marketing

Een succesvolle video marketingstrategie vereist zorgvuldige planning en naadloze integratie in elke fase van de customer journey. Het begint niet met adverteren; eerst moeten video’s worden ontwikkeld die inspelen op de specifieke uitdagingen van jouw doelgroep en tegelijkertijd vertrouwen en autoriteit opbouwen.

Hier zijn de stappen:

 1. Het opstellen van de buyer journey: Identificeer jouw doelgroepen, begrijp hun motivaties en uitdagingen, en bedenk hoe je hen kunt helpen. Onderzoek waar jouw doelgroep hun tijd online doorbrengt, zodat je de juiste platforms kunt kiezen om jouw video’s te verspreiden.
 2. Doelstellingen stellen: Definieer duidelijke doelen voor jouw videocontent, zoals het vergroten van merkbekendheid, het genereren van verkoop of het introduceren van nieuwe producten. Dit zal de aard en de focus van jouw video’s bepalen. Bepaal welke metrieken je wilt meten en hoe je succes zult evalueren, zowel op korte als lange termijn.
 3. Het opstellen van een videoplan en script: Vertaal jouw doelstellingen naar een campagneplan en ontwikkel een verhaallijn. Betrek alle belanghebbenden om vroegtijdig feedback te verzamelen. Focus op het ontwikkelen van een duidelijke boodschap en het kiezen van het juiste videotype voor jouw doelgroep, rekening houdend met hun uitdagingen en ambities.
 4. Scope bepaling: Stel een tijdlijn en budget vast voor jouw videocampagnes. Plan de doorlooptijden, budgetten en verwachtingen voor elk stadium van de customer journey. Efficiënte planning en projectmanagement zijn cruciaal om tijd en geld te besparen.
 5. Campagne inrichten: Implementeer de campagnes om zowel top-down als bottom-up zichtbaarheid te creëren.
 6. Monitoren en optimaliseren: Onze aanpak is gericht op het behalen van rendement. We finetunen en optimaliseren voortdurend. Ons uitgangspunt is om resultaten meetbaar te maken en succes te behalen.
Display advertising

Slimme toepassingen om mee te nemen in jouw videostrategie

Video marketing biedt diverse mogelijkheden om jouw doelgroep te bereiken, of het nu gaat om branding of informatieve doeleinden. Hier zijn enkele slimme toepassingen:

 • Referenties van jouw klanten presenteren
 • Productvergelijkingen en demonstraties
 • Tutorials van jouw product of dienst
 • Unboxing video’s
 • Concurrentievergelijkingen
 • Adverteren tijdens live-evenementen
 • Mini-documentaires
 • Opnemen in remarketingcampagnes
 • Het promoten van aankomende evenementen
 • Aftermovies van bedrijfsfeesten, kennisevenementen of productpresentaties
 • Educatieve content
 • Employer branding
 • Video Adverteren
TikTok marketing

Adverteren met video

Wij geloven in een geïntegreerde strategie die zowel organische content als doelgerichte advertenties omvat. Video advertising stelt je in staat om snel jouw doelgroep te bereiken en je naamsbekendheid te vergroten of leads te genereren. Bureau Strak kan je helpen bij het inzetten van video advertising via verschillende kanalen, zoals Programmatic Advertising en Google Ads. Onderstaande staan de voordelen per platform omschreven.

Voordelen van video marketing via DV360

 • Groot bereik met impact: Via DV360 kun je advertentieruimte inkopen op een uitgebreid netwerk van internationale websites, met meer dan 900 miljoen websites wereldwijd.
 • Gedetailleerde targetingmogelijkheden: Binnen DV360 kun je zeer geavanceerd targetten op basis van demografische gegevens, interesses, zoekwoorden, locaties, contextual targeting, apparaten, lookalike-doelgroepen, in-market segmenten en remarketing. Dit zorgt voor effectieve advertentie-aansluiting en vergroot de impact van jouw advertenties.
 • Machine learning-gestuurde besluitvorming: DV360 maakt gebruik van machine learning om campagnes te optimaliseren op basis van prestatiegegevens, waardoor je relevante klikken, conversies en meer kunt maximaliseren.
 • Realtime bieden en bijsturen: Advertenties worden verkocht via realtime veilingen, waardoor je als adverteerder kunt bieden op advertentieplaatsingen op basis van gebruikersgegevens, context en demografie. Dit stelt marketeers in staat om campagnes real-time te optimaliseren en aan te passen aan hun doelen.

Voordelen van het adverteren via Google Ads (YouTube)

 • Versterking van het bestaande Google Ads-account: YouTube Ads kunnen worden ingezet voor cross-channel campagnes binnen jouw Google Ads-account, zoals remarketing met video. YouTube-campagnes versterken jouw huidige advertenties en gegevens kunnen worden gedeeld voor optimalisaties.
 • Uitgebreide targetingopties: Binnen Google Ads kun je profiteren van uitgebreide targetingopties, zoals demografie, interesses, zoekwoorden en locaties.
 • Diverse advertentieformaten: Google Ads ondersteunt verschillende advertentieformaten, waaronder in-stream advertenties (voor, tijdens of na video’s), video discovery advertenties (in zoekresultaten en aanbevelingen) en out-stream advertenties.
 • Snel en gemakkelijk op te zetten: Zodra de videoadvertenties zijn ontwikkeld, kunnen videoadvertenties snel worden opgezet, met een meer trial-and-errorbenadering.
 • Verschillende biedstrategieën: Je kunt bieden op basis van kosten per weergave (CPV), kosten per duizend vertoningen (CPM) of kosten per conversie (CPA), afhankelijk van jouw doelstellingen.
 • Kiezen tussen DV360 en Google Ads voor jouw video marketing.
Video advertising

Hoe maak ik een keuze?

Als marketeer kies je voor video marketing via DV360 als je geavanceerdere targetingopties, gedetailleerde optimalisatiemogelijkheden en schaalbaarheid in advertentiecampagnes zoekt. DV360 biedt nauwkeurige targeting, real-time optimalisatie en geautomatiseerde besluitvorming op basis van prestatiegegevens.

Aan de andere kant is het inzetten van video marketing via Google Ads (YouTube) laagdrempeliger en toegankelijker voor een breder publiek. Het is ideaal als jouw contentstrategie voornamelijk gericht is op YouTube.

DV360 is geschikt voor adverteerders die geavanceerde campagnes en programmatic advertising willen uitvoeren. Google Ads biedt daarentegen een meer eenvoudige aanpak, geschikt voor een rechttoe-rechtaanbenadering. Jouw keuze tussen deze twee platforms hangt af van de complexiteit van jouw campagnes, jouw doelstellingen en jouw beschikbare budgetten.

Contact opnemen

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Daag ons uit!

Begin vandaag nog met het inzetten van video marketing en vergroot jouw naamsbekendheid.