arrowchevron Artboard full half image_text Afbeelding + tekst image Afbeelding minusnotification-closeGroup plussearch-glass third
call

Zoekwoordenonderzoek

Voordat je begint met het optimaliseren van je organische vindbaarheid (SEO) of het lanceren van Google Ads-campagnes (SEA), is het van essentieel belang om inzicht te krijgen in de zoektermen waarnaar jouw doelgroep zoekt in relatie tot jouw producten of diensten. Dit verkrijgen we door middel van een grondig zoekwoordonderzoek.

Het doel van een zoekwoordenonderzoek

Het zoekwoordonderzoek heeft als doel om een dieper begrip te krijgen van jouw doelgroep en om te onderzoeken hoe zij zoeken naar jouw producten en/of diensten. Door dit inzicht kun je de juiste content creƫren en de juiste kanalen benutten om optimaal op de behoeften van jouw doelgroep in te spelen.

Dit zoekwoordonderzoek vormt de ruggengraat voor het verbeteren van jouw organische vindbaarheid. Het zou namelijk zonde zijn om tijd en moeite te steken in zoektermen die niet relevant zijn voor jouw doelgroep. Daarnaast dienen de bevindingen uit het zoekwoordonderzoek als waardevolle input voor het opzetten van effectieve Google Ads-campagnes. Je weet immers wat relevant is voor jouw doelgroep en kunt hiermee adverteren door middel van aantrekkelijke advertenties die perfect aansluiten bij de behoeften van jouw doelgroep.

Zoekwoordenonderzoek aspecten

Tijdens het opstellen van een zoekwoordonderzoek houden we rekening met diverse essentiƫle aspecten:

  1. Doelgroep en Buyer Journey: We identificeren wie jouw doelgroep is, wat hun uitdagingen zijn en wat hun wensen zijn. Dit stelt ons in staat om hun zoekgedrag te begrijpen en om te bepalen in welke fase van de klantreis bepaalde zoektermen passen.
  2. Concurrentieanalyse: We voeren een grondige analyse uit van jouw concurrenten om hun sterke en zwakke punten in kaart te brengen.
  3. Historische Gegevens: We analyseren historische gegevens om te leren van eerdere resultaten en deze in te zetten in ons nieuwe onderzoek.
  4. Long-tail Zoekwoorden: Naast generieke zoektermen onderzoeken we ook welke long-tail zoekwoorden relevant zijn. Deze zoektermen hebben meestal minder concurrentie en zijn zeer gericht op conversie.

Het resultaat van ons zoekwoordonderzoek is een concreet actieplan met zeer relevante zoekwoorden.

Deze kunnen ingezet worden voor zowel het verbeteren van jouw organische vindbaarheid als voor het opzetten van effectieve Google Ads-campagnes. Hierdoor ben je aanwezig op het moment dat jouw doelgroep op zoek is naar jouw producten of diensten. Kunnen we jou helpen door een zoekwoordonderzoek uit te voeren? Neem gerust contact met ons op. We staan klaar om je te assisteren.

Contact opnemen

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Daag ons uit!

Begin vandaag nog met het ontwikkelen van een zoekwoordenonderzoek en zet een grote stap vooruit in je marketingprestaties.