arrowchevron Artboard full half image_text Afbeelding + tekst image Afbeelding minusnotification-closeGroup plussearch-glass third
call
Bureau Strak is jouw toegewijde partner

Online marketing binnen de automotive sector.

Als vooraanstaand online marketingbureau, blinkt Bureau Strak uit in het realiseren van meetbaar rendement en expertise in de automotive branche. Ons team bestaat uit vakbekwame professionals met diverse specialisaties die jou op verschillende fronten ondersteunen. Onze strategen zijn er om jouw ambities te verwezenlijken en kansen te benutten. We bedenken nieuwe bedrijfsmodellen, testen hypotheses en stimuleren groei. Onze gedrevenheid om te winnen en onze bereidheid om samen te werken aan jouw doelen zijn ongeëvenaard.

Pioniers in Automotive marketing

Onze performance marketeers hebben benzine in hun bloed en zijn gefocust op het genereren van leads. Samen werken we aan het behalen van rendement door te sturen op realistische conversiewaarden. Hierbij kun je denken aan het vergroten van het aantal proefritaanvragen, het optimaliseren van VDP-leads en het genereren van werkplaatsafspraken. Onze creatieve teamleden combineren emotie en data om impactvolle campagnes te ontwikkelen, zoals een lancering voor een nieuw elektrisch model.

 

In de dynamische wereld van automotive en marketing houden we de laatste ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. We zijn op de hoogte van het Agentuur Model, de opkomst van kunstmatige intelligentie (AI), het belang van rendementsgericht werken, de groeiende diversiteit aan modellen, de veranderingen in mobiliteitsbehoeften door elektrificatie, en de toenemende vraag naar vernieuwende dienstverlening. Bij Bureau Strak anticiperen we op deze veranderingen en kijken we vooruit naar nieuwe kansen. We zijn toegewijd aan het realiseren van groei, het oplossen van technische uitdagingen, en het vormgeven van de toekomst. We gaan er vol gas tegenaan!

 

Hieronder volgen enkele voorbeelden van de automotive vraagstukken waarbij we onze klanten hebben geholpen. Heb je zelf een specifieke uitdaging? Daag ons gerust uit! Samen verleggen we de grenzen binnen het automotive landschap.

Performance Marketing Automotive

Performance Marketing

In de voortdurend evoluerende automotive wereld, waar technologische ontwikkelingen elkaar in rap tempo opvolgen, speelt performance marketing een cruciale rol bij het realiseren van groei en marktaandeel. Onze klanten omvatten een breed scala aan dealerschappen. In onze samenwerking staan rendement en conversiewaarde centraal. We meten de waarde van leads, het gedrag op voertuigdetailpagina’s (VDP’s), en de aanvragen voor waardebepalingen. We maken gebruik van diverse kanalen, waaronder Search Engine Advertising (SEA), Programmatic Advertising, Vehicle Ads, vergelijkingsplatformen, en social advertising, naast diverse remarketing tactieken.

Dashboarding

Data & Dashboarding

Bij Bureau Strak verschaffen we inzicht in groeikansen door het verzamelen, verrijken, en visualiseren van marketinggegevens. We creëren marketingintelligentie door marketinggegevens, klantgegevens, en marktgegevens te combineren. We stellen meetbare doelen op voor jouw platform en integreren verschillende databronnen om één uniforme waarheid te genereren. Onze real-time rapportages kunnen worden gepresenteerd in de tool van jouw keuze, bijvoorbeeld Looker (voorheen Datastudio) of PowerBI.

Voorbeeldvraagstukken die we hebben opgelost met relevante dashboarding zijn onder andere:

  • Het opstellen van lead-naar-verkoopratio’s om de volledige klantreis inzichtelijk te maken en de Return on Investment (ROI) te meten.
  • Benchmarking van resultaten ten opzichte van het landelijke gemiddelde, inclusief KPI’s zoals leads, verkeer en marketingkosten.
  • Het creëren van conversiestroomdashboards om de verkeersstromen van landingspagina’s naar voertuigoverzichtspagina’s (VOP’s), voertuigdetailpagina’s (VDP’s) en uiteindelijke conversies te analyseren, met als doel het optimaliseren van het platform.
  • Een multikanaals dashboard waarin alle advertentiekanalen worden geïntegreerd, zodat je een totaaloverzicht hebt van de resultaten van al jouw marketingcampagnes. We bieden real-time inzicht in zaken als advertentie-uitgaven, kosten per lead en de voortgang van leads.
Marketing Automation
Klantreis Touchpoints

Marketingautomatisering

Bij Bureau Strak streven we naar een naadloze en perfecte klantreis. We maken gebruik van marketingautomatisering om persoonlijke, geoptimaliseerde, en goed getimede communicatie te leveren aan zowel potentiële kopers als bestaande klanten. Met behulp van een customer data platform creëren we een 360-graden profiel van jouw prospects en klanten terwijl ze zich online bewegen. Hierdoor kunnen we vervolgens gepersonaliseerde communicatie inzetten en sturen op de waarde van leads en klanten. Deze personalisatie reikt verder dan alleen jouw website, het strekt zich ook uit tot jouw marketinguitingen. We verbeteren de efficiëntie van marketing door content aan te passen op basis van het type websitebezoeker, bijvoorbeeld zakelijke rijders versus privérijders. Zo kunnen we instellen dat een klant een reparatie-e-mail ontvangt na een bezoek aan de onderhoudspagina op de website. Of dat er een e-mail wordt verstuurd met aanbiedingen voor luxe stationwagens wanneer het leasecontract bijna afloopt.

Hoe doen we dit?

Met behulp van professionele e-mailmarketingsoftware creëren we de ideale klantreis. Hierbij kun je denken aan geautomatiseerde processen zoals onderhoudsmailings, APK-campagnes, financieringsaanvragen, leasecalculatoren, taxaties, prijsmeldingen, en looptijdcampagnes, en meer. Dit resulteert in aanzienlijke waardestijging van zowel jouw bestaande klantenbestand als de verworven prospects.

Conversieoptimalisatie

Conversieoptimalisatie

Om het meeste uit je marketingbudget te halen, is conversieoptimalisatie van essentieel belang. Hierdoor zullen de kosten per conversie dalen en zal het rendement op jouw platform toenemen en duurzamer worden. Aangezien het overgrote deel van de automotive customer journey online plaatsvindt en eindgebruikers steeds kritischer en veeleisender worden tijdens hun aankoopproces, is de kunst om websitebezoekers om te zetten in waardevolle leads en uiteindelijk tevreden klanten van onschatbare waarde. Met conversieoptimalisatie verbeteren we jouw conversiestromen. Dit kan betrekking hebben op de werkplaatsplanner, het aanvragen van een proefrit, of het doen van een inruilvoorstel op een occasionpagina. We zorgen ervoor dat obstakels in het aankoopproces worden geïdentificeerd en verwijderd, en samen creëren we een naadloze en overtuigende online ervaring.

Onze aanpak

Conversieoptimalisatie (CRO) omvat verschillende stappen:

  1. Dataverzameling: We maken gebruik van verschillende databronnen, waaronder Google Tag Manager (GTM), Google Analytics 4 (GA4), en CRO-tools, om de funnel(s) in de automotive-sector grondig te analyseren.
  2. Onderzoek: We voeren een diepgaande analyse uit van de verzamelde gegevens, inclusief een expert review. Dit levert waardevolle inzichten op die we kunnen gebruiken om optimalisaties op te nemen in onze test backlog.
  3. Hypotheses opstellen: We documenteren onze bevindingen en stellen hypotheses op over mogelijke verbeteringen die getest kunnen worden.
  4. Prioriteren van hypotheses: We gebruiken het TRIAS-framework (Time, Relevance, Impact, Availability, Scalability) om hypotheses te prioriteren en te bepalen welke als eerste moeten worden aangepakt.
  5. Uitvoeren van experimenten: We voeren experimenten uit, zoals A/B-tests of tijd-over-tijd tests, om de effectiviteit van de hypotheses te evalueren en optimale oplossingen te vinden. We geloven in een hoog tempo van testen en streven ernaar meerdere experimenten per maand uit te voeren.

 

Door dit gestructureerde proces te volgen, kunnen we voortdurende optimalisaties realiseren en ervoor zorgen dat verbeteringen gebaseerd zijn op data-gedreven inzichten en testresultaten. Om conversieoptimalisatie optimaal in te zetten, moet het experimenteren een integraal onderdeel zijn van de cultuur en werkwijze van jouw organisatie. Hierdoor kun je blijvend profiteren van de voordelen van een geoptimaliseerde klantreis en een hoger rendement op je marketinginspanningen behalen.

First party data

First-party data

Vanaf 2022 wordt het steeds uitdagender om doelgroepen te bereiken op basis van third-party data vanwege strengere privacyregelgeving. Daarom is het van cruciaal belang om te focussen op first-party data, gegevens die worden verzameld door jouw eigen organisatie. Dit heeft niet alleen voordelen voor het opbouwen van klantvertrouwen en het behouden van controle over gegevens, maar onderzoek toont ook aan dat het gebruik van first-party data voor marketingresultaten kan leiden tot 1,5 tot 3 keer hogere opbrengsten. Een doordachte datastrategie is van essentieel belang om groei te realiseren en een concurrentievoordeel te behalen. Dit doe je door het correct verzamelen en analyseren van grote hoeveelheden data. Als jouw organisatie nog steeds afhankelijk is van third-party data, is het hoog tijd om een strategie voor het gebruik van first-party data te ontwikkelen om jouw digitale doelstellingen te verwezenlijken.

Jouw contactpersoon

Daag ons uit!

Ben je benieuwd naar jouw online groeikansen? Heb je een uitdagende doelstelling? Wij bedenken digitale routes waarmee we online groei realiseren. Samen gaan we in gesprek hoe we deze plannen kunnen realiseren.