arrowchevron Artboard full half image_text Afbeelding + tekst image Afbeelding minusnotification-closeGroup plussearch-glass third
call

Google Shopping

Google Shopping is de ultieme tool voor jouw webshop om producten effectief te promoten en verkopen via de zoekresultaten van Google. Hiermee presenteer je jouw assortiment van het e-commerce platform, inclusief producttitels, afbeeldingen en prijzen, direct aan potentiële klanten.

Wat is Google Shopping

Ben jij de trotse eigenaar van een webshop en verkoop je producten? Dan is Google Shopping een uitstekende manier om meer zichtbaarheid te geven aan jouw producten! De resultaten van Google Shopping verschijnen boven of naast de reguliere zoekadvertenties in zoekmachines, wat zorgt voor een opvallende aanwezigheid. Google Shopping is een type advertentiecampagne dat wordt beheerd via Google Ads en Google Merchant Center.

De kracht van Google Shopping ligt in de opvallende weergave met productafbeeldingen, titels en prijzen. Deze combinatie resulteert in een hogere doorklikratio (CTR) en conversieratio in vergelijking met traditionele zoekadvertenties.

Google Shopping

Optimaliseer jouw ROI met Google Shopping

Net als bij gewone advertenties worden Google Shopping-advertenties weergegeven wanneer gebruikers zoekwoorden invoeren in de zoekmachine. Google toont een reeks producten die overeenkomen met de zoekopdracht, compleet met afbeeldingen, titels, prijzen en de naam van de webshop. Je betaalt alleen wanneer iemand op je advertentie klikt, vergelijkbaar met Google Ads.

Feed based marketing

De productinformatie wordt ingeladen vanuit een productfeed die gekoppeld is aan jouw webshop. Deze feed bevat relevante gegevens zoals prijzen, titels, links en verzendinformatie. Je kunt je eigen productfeed opzetten, maar wij kunnen je ook hierbij assisteren. In sommige websites is deze functionaliteit standaard ingebouwd, maar je kunt ook gebruikmaken van shoppingfeeds via externe diensten zoals Channable. Hiermee kun je snel van start gaan.

Of je nu wilt beginnen met Google Shopping of je bestaande campagnes wilt optimaliseren, een goed geoptimaliseerde productfeed is essentieel. Met behulp van beheertools zoals Channable bepalen we welke producten binnen Google Shopping worden weergegeven. Wil je focussen op producten met hoge marges? Alleen adverteren met producten die op voorraad zijn? Dit is allemaal mogelijk, op voorwaarde dat je productfeed ook op deze manier is geoptimaliseerd. Deze aanpak zorgt ervoor dat je maximale impact behaalt met minimale kosten.

Google Shopping

Voordelen van Google Shopping

 • Grotere zichtbaarheid voor jouw producten.
 • Hogere doorklikratio naar jouw website/webshop.
 • Productassortiment en productinformatie worden automatisch bijgewerkt.
 • Eenvoudig te beheren via Google Ads.
 • Meer conversies dan met tekstadvertenties.
 • Extra verkoopkanaal binnen jouw Google Ads-account.
 • Optimalisatie voor een verbeterd rendement op investering (ROI).
 • Advertenties die passen bij de customer journey – relevante producttitels, afbeeldingen en prijzen worden weergegeven op basis van zoekopdrachten.
 • Continu Google Shopping Optimaliseren

Continu Google Shopping optimaliseren

Bij Bureau Strak streven we er elke dag naar om beter te worden! Het is van cruciaal belang om Google Shopping-campagnes goed te monitoren en te optimaliseren. Het zoekgedrag van jouw doelgroep kan veranderen, en wij staan klaar om daarop in te spelen. We optimaliseren voortdurend jouw Shopping-campagnes, en dit doen we door middel van:

 • Feedoptimalisatie: We verfijnen jouw productfeed door afbeeldingen, productinformatie, marges en prijzen te optimaliseren en toe te voegen.
 • Concurrentieanalyse: We houden nauwlettend in de gaten waar jouw concurrenten op inzetten, welke prijzen zij hanteren en hoe vaak ze worden weergegeven.
 • Biedstrategieën: We bieden verschillende strategieën aan, gebaseerd op productprijzen, winstmarges en conversieratio’s, en we maken zorgvuldige afwegingen in het biedproces.
 • Zoektermenanalyse: Het zoekgedrag van jouw doelgroep kan veranderen, en we controleren voortdurend de zoektermen en sluiten ongewenste zoekwoorden uit.
 • Adverteren via een CSS-partner
Google Shopping

Adverteren via een CSS partner

Naast het inkopen van advertenties via Google Ads, kun je ook Google Shopping inzetten via CSS (Comparison Shopping Service) partners. Het Google Shopping-netwerk staat nu open voor concurrentiële adverteerders. Adverteren via deze CSS-partners heeft meerdere voordelen, zoals mogelijke kostenbesparingen. Bekende CSS-partners zijn Beslist en Producthero. Het is zeker de moeite waard om dit te overwegen.

Performance max

Performance max

Google blijft de grenzen van machine learning verleggen binnen Google Ads, en Performance Max is daar een perfect voorbeeld van. Performance Max is een geavanceerd campagnetype dat campagnes volledig automatiseert op basis van hun prestaties. Dit nieuwe advertentietype automatiseert campagnes op een vergelijkbare manier als responsieve display-advertenties, en het vereist dat jouw Google Ads-account is voorzien van relevante gegevens en interactiemomenten. De advertenties van Performance Max worden weergegeven op een breed scala aan Google’s advertentieplatforms, waaronder zoeknetwerken, het Display Netwerk, YouTube, Gmail en Discovery. Naast het aanpassen van doelstellingen, budgetten en biedstrategieën, kun je doelgroepen definiëren en extensies toevoegen voor persoonlijke en op maat gemaakte resultaten.

Google Shopping-campagnes

Met de introductie van de Performance Max-functie heeft dit ook gevolgen gehad voor Google Shopping-campagnes. Halverwege 2023 zijn de Smart Shopping-campagnes uitgefaseerd. Ondanks deze verschuiving blijft de traditionele Standaard Shopping-optie beschikbaar. Voor elk specifiek vraagstuk onderzoeken we nu of Performance Max-campagnes of Standaard Shopping-campagnes worden aanbevolen. We hebben opgemerkt dat de resultaten van Performance Max-campagnes aanzienlijk verbeteren wanneer er veel conversiegegevens worden verzameld, waardoor het Google-algoritme effectiever kan werken. Het aantal conversies heeft dus direct invloed op het behalen van jouw ROAS-doelstelling. Uit onze bevindingen blijkt dat minimaal 80 maandelijkse conversies een goed startpunt zijn voor succesvolle Performance Max-campagnes. Bij een nog groter aantal conversies zien we dat de campagnes aanzienlijk betere en betrouwbaardere resultaten opleveren.

Jouw contactpersoon

Daag ons uit!

Ben je benieuwd naar jouw online groeikansen? Heb je een uitdagende doelstelling? Wij bedenken digitale routes waarmee we online groei realiseren. Samen gaan we in gesprek hoe we deze plannen kunnen realiseren.