arrowchevron Artboard full half image_text Afbeelding + tekst image Afbeelding minusnotification-closeGroup plussearch-glass third
call

Conversie optimalisatie (CRO)

Wellicht komt dit je bekend voor: maandelijks trekt jouw website duizenden bezoekers, maar toch blijven de conversies en omzet achter. Conversie optimalisatie houdt in dat je je website optimaliseert om het conversiepercentage te verhogen. Conversie-optimalisatie is de sleutel tot explosieve groei. Als jouw organisatie een full-funnelbenadering hanteert en ‘digitaal’ de kern vormt van je businessmodel, dan mag CRO niet ontbreken in je strategie.

Wat is Conversie Optimalisatie?

CRO staat voor Conversie Rate Optimization. Simpel gezegd gaat het erom dat bezoekers van je website transformeren in leads en/of klanten. Met andere woorden, we streven ernaar het percentage bezoekers dat gewenste acties onderneemt te verhogen. Dit resulteert in een efficiëntere en effectievere marketinginzet. Binnen Bureau Strak zijn wij ervan overtuigd dat online rendement voortkomt uit het verenigen van emotie en data. Impactvolle optimalisaties worden bereikt door zowel data als emotie in overweging te nemen. Omdat menselijke beslissingen voor 95% door het onbewuste brein worden gestuurd, is begrip van doelen, emoties en motivaties cruciaal om gewenst gedrag te stimuleren. Dit wordt bereikt niet alleen door feitelijke Unique Selling Points (USP’s) te benadrukken, maar ook door gedragsbeïnvloeding.

Het uitvoeren van succesvolle experimenten vereist begrip van het gedrag van je doelgroep. Door diepgaande analyses van gebruikersgedrag en interacties te combineren met psychologische inzichten, kunnen we begrijpen wat bezoekers aantrekt, boeit en aanzet tot actie. Door slimme psychologische principes toe te passen, kunnen we subtiel sturen en bezoekers aanzetten tot gewenst gedrag. Denk hierbij aan het creëren van een gevoel van urgentie, het benadrukken van sociale bewijslast of het vereenvoudigen van het besluitvormingsproces. Kortom, bij conversie optimalisatie draait het om het perfecte samenspel tussen data en gedragsbeïnvloeding.

Conversie-optimalisatie

Conversie Optimalisatie gaat verder dan je platform verbeteren.

Wij gaan verder dan enkel experimenteren op je website om verbeteringen door te voeren. Wij geloven dat conversie-optimalisatie (CRO) moet worden toegepast op al je marketingkanalen. Bijvoorbeeld, inzichten verkregen uit A/B-tests of enquêtes gebruiken we om toekomstige campagnes, zoals SEO en social media marketing (SMM), te verbeteren. Een voorbeeld hiervan is een actieve Facebook-advertentie waar we momenteel experimenten uitvoeren, zowel met de advertentie als met de landingspagina. Met behulp van een visuele weergave van de funnel tonen we de prestaties in ons CRO-dashboard. Dit stelt ons in staat om onmiddellijk de resultaten van de landingspagina’s te evalueren, snel aanpassingen door te voeren en optimalisaties te implementeren. Dit klinkt als een pragmatische groeistrategie!

Onze aanpak voor Conversie Optimalisatie.

Onze aanpak voor Conversie Optimalisatie (CRO) omvat verschillende stappen om jouw online resultaten te versterken. Door dit gestructureerde proces te blijven volgen, realiseren we voortdurende groei. Het is de groei op groei die het rendement exponentieel verhoogt.

 

 1. Strategische Deepdive: Het is essentieel om helderheid te verkrijgen over het uitgangspunt voor CRO en de relevante doelstellingen. Dit vormt de basis voor succes en leidt tot de opstelling van een KPI-matrix.
 2. Data Fundament: Een stevig datafundament is cruciaal voor het uitvoeren van goede experimenten en het meten van succes. We controleren en optimaliseren het datafundament voortdurend, zoals het verbeteren van tag management, optimaliseren van Google Analytics 4 en/of implementeren van CRO-tools. We verzamelen waardevolle gegevens uit verschillende bronnen.
 3. Starten met analyseren: In deze fase voeren we zowel kwalitatieve als kwantitatieve analyses uit. Onze experts duiken in de data en inzichten en voeren diepgaande analyses uit. Deze analyses bieden solide basisinzichten voor onze experimenten.
 4. Hypotheses formuleren: We documenteren onze bevindingen en formuleren slimme hypotheses die mogelijke verbeteringen voor het platform kunnen testen.
 5. Testplan opstellen: De hypotheses worden vertaald naar praktische experimenten (optimalisaties). We prioriteren de optimalisaties met behulp van het TRIAS-framework (Time, Relevance, Impact, Availability, Scalability). Vanuit dit model creëren we een gestructureerde en doelgerichte aanpak.
 6. Uitvoeren van experimenten: We gaan aan de slag met experimenten, zoals A/B-tests of tijdgebaseerde tests. We evalueren de resultaten van de tests op basis van meerdere datapunten.
 7. Evaluatie, concertiseren en optimalisatie: De verkregen resultaten en inzichten stellen ons in staat om succesvolle verbeteringen door te voeren. Nieuwe inzichten uit diverse tests kunnen leiden tot nieuwe hypotheses voor vervolgtests.

Voordelen van Conversie Optimalisatie

 • Aantoonbare kwaliteit. Conversie optimalisatie leidt tot aanzienlijke verbeteringen in je Return on Investment (ROI). Door CRO te implementeren, verhoog je het rendement van jouw bestaande bezoekers en marketinginvesteringen. Dit betekent dat je meer resultaten behaalt met dezelfde campagnes en mediabudgetten. Het resultaat? Een lagere kosten per conversie (CPA) en een verhoogde ROI. Hierdoor krijg je de flexibiliteit om kosten te besparen door dezelfde resultaten te behalen met minder mediabestedingen, of juist om harder te groeien. De kosten per acquisitie dalen, waardoor je aanzienlijk kan opschalen.
 • Verbeteren van de klantreis. Conversie optimalisatie betekent niet alleen het optimaliseren van de conversieratio, maar ook het verbeteren van de interacties met (potentiële) klanten op verschillende kanalen. Dit draagt bij aan een naadloze klantreis, wat kan resulteren in een verbeterde gebruikerservaring en verhoogde klanttevredenheid.
 • Beslissingen worden datagestuurd. In plaats van te vertrouwen op aannames, kan je als marketeer beslissingen nemen op basis van feiten en trends als CRO een integraal onderdeel is van jouw marketinginspanningen. Dit versterkt je loyaliteit aan gegevens en klantinzichten.
 • Verhoging van klantkennis. Dankzij verschillende tools kan je een 360-gradenbeeld krijgen van jouw (potentiële) doelgroep. Dit is cruciaal om gepersonaliseerde aanbiedingen te doen. Bovendien, door CRO-gerelateerd onderzoek, ontstaat er een scherper beeld van jouw klanten, doordat je voortdurend in gesprek bent met de klant.
 • Concurrentievoordeel. Vooral in concurrerende markten is de conversieratio van groot belang om de concurrentie voor te blijven. Het voortdurend aantrekken van nieuwe klanten is cruciaal om marktaandeel te veroveren. CRO helpt je ook om relevant te blijven in jouw digitale aanwezigheid, omdat je inspeelt op de wensen en verlangens van jouw doelgroep.

Nog niet overtuigd? Tijd voor een voorbeeld.

Wellicht komt dit scenario je bekend voor: je website trekt maandelijks duizenden bezoekers aan, maar het aantal conversies en de omzet vallen tegen. Conversies zijn acties waarvan je wilt dat bezoekers ze op je website uitvoeren, zoals het aankopen van een product, het downloaden van een brochure, contact opnemen of een offerte aanvragen. Conversie optimalisatie omvat het optimaliseren van je website om het percentage conversies te vergroten. Hierdoor kunnen niet alleen het conversiepercentage, maar ook het gemiddelde orderbedrag van je huidige bezoekers worden verhoogd.

Je adverteert dagelijks online om relevante bezoekers naar je website te trekken. Je wilt de omzet verhogen zonder het mediabudget te verhogen. Conversie optimalisatie vergroot de kans op conversies. Door conversie optimalisatie stijgt je conversiepercentage, wat leidt tot lagere kosten per conversie. Hierdoor kun je je online campagnes nog efficiënter en winstgevender inzetten. Kortom, meer conversies, meer omzet en lagere kosten per conversie! Hoe leuk is dat?

Voorbeeld CRO

Conversie Optimalisatie uitbesteden?

Voor een maximale impact en meetbare resultaten is een gestructureerd conversie-optimalisatieproces van essentieel belang. Bureau Strak is jouw partner bij het opzetten en onderhouden van het CRO-proces. We gaan verder dan alleen het formuleren van optimalisaties; wij zijn jouw kritische partner met een stevig fundament in data. En als dat fundament ontbreekt, bouwen we het samen met jou op!

Een succesvolle samenwerking op het gebied van CRO vereist een nauwe band. Het gaat niet simpelweg om het uitbesteden van taken. Samen met jou gaan we aan de slag, gebruikmakend van data en onderzoek om waardevolle inzichten te verkrijgen die zorgen voor duurzame groei. Wij brengen een frisse wind in jouw organisatie en denken actief mee in het optimaliseren van jouw marketingprocessen.

Binnen onze CRO-samenwerking voorzien we je van doelgericht advies op alle gebieden van data en CRO. We beginnen met een strategische deepdive om een duidelijk beeld te krijgen van jouw bedrijfsdoelstellingen en om geen enkel detail over het hoofd te zien. Dit vormt de stevige basis van onze strategie en ons testplan. Vervolgens helpen onze CRO-experts je bij de implementatie van de juiste tools.

Wat verwachten we van jou? Dat er voldoende toewijding, tijd en capaciteit beschikbaar is om de beoogde experimenten uit te voeren. We geloven sterk in het uitvoeren van meerdere tests per maand, bijvoorbeeld A/B-tests, om structurele groei te realiseren.

Contact opnemen

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hulp nodig bij jouw conversie optimalisatie?

Onze experts beschikken over diepgaande kennis van webanalytics, funnels en website-optimalisatie. We staan te popelen om, in partnerschap met jou, meer rendement uit jouw platform te halen. Neem gerust vandaag nog contact met ons op om te bespreken hoe wij je kunnen bijstaan.