social media

Social media adverteren

Social media adverteren, het woord zegt het al: adverteren op social media zoals Facebook, Instagram, YouTube, Pinterest, Snapchat, LinkedIn en YouTube. Met social advertising wordt er een boost gegeven aan een social media campagne of andere marketingactiviteiten waardoor je als merk meer aandacht krijgt. Hierbij kun je denken aan het vergroten van het aantal fans, het verhogen van conversies of het genereren van meer naamsbekendheid.

Targeting

Voordeel van social media adverteren

Het voordeel van adverteren op social media is dat de advertenties getoond worden aan een specifieke doelgroep. Met specifieke targeting zorg je ervoor dat de juiste mensen de juiste boodschap zien op de juiste momenten. De advertenties kunnen exact afgestemd worden door targetingmogelijkheden zoals leeftijd, locatie, taal, opleiding, relatie, beroep of functie, interessegebieden, e-mail database of bezoekersgedrag op je website.

Krachtige boodschap

Waarom social media adverteren

"één doelgroep bereiken op het juiste moment, met de juiste boodschap en met passende tone of voice"

Adverteren op social media is erg interessant door de specifieke targetingmogelijkheden. Hierdoor kunnen we onder andere adverteren op muzieksmaak, hobby’s en op favoriete programma’s van TV of radio. Zo kunnen we op Facebook adverteren op jongeren in de leeftijdscategorie van 16 t/m 20 jaar, die fan zijn van The Voice of Holland en wonen in Noord-Nederland. Dit zorgt ervoor dat je als organisaties super relevant kunt adverteren. Niet met een algemene boodschap de doelgroepen benaderen, maar één doelgroep bereiken op het juiste moment, met de juiste boodschap en met passende tone of voice: Raak!

Boodschap

Wat ga je vertellen?

Met social media marketing is het belangrijk om duidelijk inzicht te hebben van je doelgroep. Wanneer dit nog niet bekend is, zullen we de doelgroep eerst in kaart gaan brengen. Op basis daarvan ontwikkelen we een te gekke stijl die bij jouw bedrijf past en die we kunnen hanteren via verschillende social media kanalen. Deze moet aansluiten op de wensen en de behoeften van jouw doelgroep, maar ook op wat jij met jouw bedrijf wilt uitdragen in de huidige huisstijl zodat er herkenning gaat optreden.

Focus

Doelen van social media adverteren

De inzet van social media advertising campagnes zijn gericht op engagement voor jouw doelgroep, met als primair doel jouw merk-activitatie te verhogen en op de juiste momenten in de customer journey aanwezig te zijn.

Doelen van social media campagnes die we monitoren:

  • Realiseren van relevant bereik
  • Vergroten van het aantal volgers / fanbase
  • Engagement en betrokkenheid
  • Verhogen merkbekendheid
  • Het realiseren van leads, conversies / sales

Welke afrekenmodellen zijn er bij adverteren op social media?

Voordat we starten met het inzetten van social media advertising stellen we gezamenlijk een mediabudget op. Dit stellen we in, zodat het bedrag niet overschreden kan worden. Vervolgens kun je kiezen voor twee afrekenmodellen:

CPC
CPC staat voor cost per click. Als adverteerder betaal je wanneer iemand van de doelgroep op jouw advertentie klikt. Dit model is meestal relevant als je als doel hebt meer website verkeer te genereren.

CPM
Onder CPM verstaan we cost per mille. Dit betekent dat de adverteerder een bepaald bedrag betaald bij het behalen van duizend vertoningen. Dit betaalmodel wordt meestal gehanteerd als er bereik gegenereerd moet worden.

Heb je interesse of wil je meer weten? Onze social-media specialisten helpen je graag!

Bureau Strak kan je helpen bij het inrichten van social media campagnes. Dit doen we onder andere voor kanalen als:

Facebook advertising
Instagram advertising
YouTube advertising
LinkedIn advertising
Snapchat advertising
Twitter advertising