arrowchevron Artboard full half image_text Afbeelding + tekst image Afbeelding minusnotification-closeGroup plussearch-glass third
call

Vehicle ads

Google lanceert deze maand de Vehicle Ads. Deze advertenties worden vanaf deze maand uitgerold naar alle Amerikaanse adverteerders. Google geeft aan dat er vanaf april 2023 Vehicle Ads beschikbaar zijn voor alle Canadese adverteerders. Vehicle ads zullen op een later tijdstip naar meer landen worden uitgebreid.

Vehicle Ads zijn prestatiegerichte advertenties waarmee adverteerders hun volledige aanbod van auto’s onder de aandacht kunnen brengen onder geïnteresseerde klanten die op Google.com zoeken naar een voertuig. Als iemand zoekt naar een ‘Audi SUV uit 2018’, dan zullen ze verschillende voertuigen zien die ze in de buurt kunnen kopen of geleverd kunnen krijgen. De advertenties worden voorzien van foto’s en informatie zoals locatie, merk, model, prijs en kilometerstand.  Door op de advertentie te klikken gaat de zoeker naar de voertuig detailpagina (VDP) op de website van de dealer/aanbieder, waar de de geïnteresseerde verschillende acties kan uitvoeren, zoals contact opnemen met de dealer, een leadformulier indienen of andere acties, voordat hij de dealer bezoekt.

Google claimt in haar blog dat adverteerders die hun bestaande Search Campagne aanvulden met voertuig advertenties, een gemiddelde stijging zagen van +25% in conversie tijdens de beta tests.

De exacte datum dat Vehicle Ads uitgerold worden in Nederland is nog niet bekend. Wil je vast experimenteren? Wij helpen je graag om deze nieuwe feature uit te proberen op Bing.

Meer ruimte voor advertenties

Microsoft Advertising heeft Automotive advertentieplaatsingen uitgebreid zodat er meerdere  plaatsingsmogelijkheden beschikbaar zijn voor advertenties. Ook heeft ze de open bèta versie naar alle adverteerders uitgerold. Dit heeft het bedrijf afgelopen woensdag 12 maart aangekondigd. Deze nieuwe plaatsingen krijgen een wereldwijde uitrol en zijn dus ook in Nederland in te zetten. Dit is natuurlijk een groot voordeel voor onder andere autodealers. Aangezien de meerdere plaatsingsmogelijkheden kunnen helpen om meer potentiële klanten te bereiken.

Oneindige mogelijkheden

Sinds de introductie van de meerdere mogelijkheden kunnen Automotive Ads worden getoond in de zoek-, beeld- en videoresultaten pagina’s van Bing. Met deze uitbreiding kan het formaat ook getoond worden in het Microsoft Audience Network, Microsoft Autos Marketplace en de Windows zoekbalk. Dit formaat zal ook worden getoond op Yahoo! en DuckDuckGo. Microsoft heeft namelijk overeenkomsten om advertenties te tonen op deze beide platforms.

Hiernaast zie je een van de nieuwe advertentievarianten, de integratie is namelijk ook in Nederland uitgerold.

Automotive advertenties

Naast bovenstaande updates is het bedrijf van plan dit jaar nog meer uitbreidingen uit te rollen, waaronder:

  • ondersteuning voor nieuwe voertuigtypes (motorfietsen en campers);
  • ondersteuning voor maandelijkse prijzen en lease-opties;
  • ondersteuning voor meer visuals en attributen (zoals een attribuut voor elektrische voertuigen).

Microsoft Search Network ziet dat de belangstelling voor auto’s 48% hoger ligt dan in 2019. Dit is geconstateerd door interne gegevens van Microsoft. Zo kunnen verkopers van automotive advertenties van voertuigen helpen de vraag naar producten aan te wakkeren en te vergroten met een geautomatiseerde feed-based indeling. Dit is waarschijnlijk een makkelijkere manier om mee te starten dan verschillende andere opties.

Aankomend jaar staan er meer updates gepland die nog meer flexibiliteit aan het formaat toevoegen, waardoor de vernieuwde ads voor meer bedrijven haalbaar worden.

Performance Marketing
Wat betekent dit voor jou?

Laten we samen in jouw uitdaging duiken

Ben je benieuwd wat deze verandering voor jouw advertenties betekenen? En, of de inzet van deze vernieuwde ads iets is voor jouw organisatie? Neem hieronder contact op en laten we er samen naar kijken.

Schrijf je in voor onze Newsflash.

"*" geeft vereiste velden aan

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Blijf op de hoogte van wat we doen bij Bureau Strak