arrowchevron Artboard full half image_text Afbeelding + tekst image Afbeelding minusnotification-closeGroup plussearch-glass third
call

TikTok Marketing

Van alle grote social media platforms groeit TikTok verreweg het hardst, ook in Nederland. Het aantal gebruikers ligt al op de 3 miljoen en het gemiddelde dagelijkse gebruik van de app is 39 minuten. Er zijn veel verschillende manieren om TikTok in te zetten voor jouw bedrijf. Ontdek hoe je TikTok kan inzetten om jouw doelgroep te bereiken.

Wat is TikTok?

Playbackende en dansende tieners. Komt dat ook als eerste in je op als je denkt aan TikTok? Dat was nog in de tijd van de app ‘Musically’. Inmiddels is meer dan de helft van de gebruikers 20 jaar of ouder. De app is inmiddels uitgegroeid tot een social media platform voor vrijwel elke doelgroep. Door middel van het algoritme heeft iedere gebruiker een unieke tijdlijn, beter bekend als de ‘Voor jou’ / ‘For you’ page. De video’s die jij krijgt te zien op jouw tijdlijn zijn afhankelijk van de volgende factoren:

 • Interactie: op basis van de door jou gegeven likes, comments, shares, follows en hoelang jij een video bekijkt;
 • Video informatie: bijschriften, muziek en hashtags;
 • Account instellingen: taalvoorkeur, land van verblijf.
TikTok marketing

TikTok organisch inzetten

TikTok Marketing is het proces van het gebruiken van dit platform om je merk te promoten, je doelgroep te bereiken en je bedrijf te laten groeien. Het mooie aan TikTok is dat je, in tegenstelling tot Instagram, niet veel volgers nodig hebt om veel mensen te bereiken. Het algoritme van Instagram zorgt er namelijk voor dat organische content amper wordt getoond. Bij TikTok is dat juist tegenovergesteld; je kan al met één video viral gaan!

Met TikTok kun je:

 1. Een Jongere Doelgroep Bereiken: TikTok heeft een grote aanhang onder jongeren en jongvolwassenen. Als jouw doelgroep zich in deze leeftijdscategorie bevindt, is TikTok de ideale plek om ze te bereiken.
 2. Creatieve Content Delen: TikTok biedt eindeloze mogelijkheden voor creatieve en pakkende content. Je kunt dansvideo’s, tutorials, uitdagingen en meer gebruiken om je merk op een unieke manier te presenteren.
 3. Merkbekendheid Vergroten: Door deel te nemen aan trends en uitdagingen op TikTok, kun je snel merkbekendheid opbouwen en een loyale ‘volgers share’ opbouwen.

TikTok is daarom hét platform om op een organische manier te werken aan de bekendheid van je organisatie. Zodra het algoritme je content heeft opgepakt, wordt je content gedeeld met gebruikers in een matchend algoritme. Hoe relevanter de content is voor de doelgroep, des te beter de video presteert!

TikTok marketing

Van TV, naar YouTube, naar TikTok

Onze spanningsbogen wordt steeds korter, dit zie je goed terug in de ontwikkeling van de verschillende media platformen. Denk maar aan TV. Je krijgt reclames voorgeschoteld die je niet kunt skippen. YouTube pakt het anders aan: de eerste vijf seconden zijn verplicht, waarna je de advertentie weg mag klikken. En dan is er TikTok: gebruikers kunnen je video op elk moment weg swipen. En die beslissing, wordt enorm snel gemaakt.

De video’s moeten dus meteen pakkend zijn zodat je de aandacht van de kijkers grijpt. Doe je dat niet? Swipe. Weg. Dus, beter korte video’s met een krachtige en duidelijke boodschap, dan lange video’s.

Naast dat, is het belangrijk om te weten wat jouw doelstelling is. Wil je meer interactie creëren, of meer volgers? Is employer branding interessant of richt je juist op prospecting? Tenslotte is het belangrijk om een duidelijk beeld te hebben van de doelgroep. Vorm een persona en definieer waarvoor de doelgroep gevoelig is. Daarna kan het creëren van video’s beginnen!

De voordelen van TikTok Marketing

TikTok Marketing biedt verschillende voordelen voor jouw bedrijf:

 1. Groter Bereik: Met miljoenen dagelijkse gebruikers biedt TikTok de mogelijkheid om een groot publiek te bereiken en je merk snel te laten groeien.
 2. Engagement: TikTok-gebruikers zijn zeer betrokken en interactief. Dit betekent dat je snel een gemeenschap van fans kunt opbouwen die actief deelnemen aan jouw content.
 3. Creativiteit: TikTok moedigt creativiteit aan en biedt bedrijven de kans om op unieke en vermakelijke manieren met hun doelgroep in contact te komen.

Zorg dat je op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen, speel in op trends en geef er je eigen draai aan. Het is belangrijk om consistent te zijn in het plaatsen van video’s, want hiermee bouw je een fanbase op. Je naamsbekendheid vergroot, maar ook de mond-tot-mond reclame neemt toe wanneer gebruikers een positief gevoel krijgen bij jouw content.

Adverteren op TikTok

Naast dat je TikTok organisch kunt inzetten, biedt TikTok ook een breed scala aan advertentiemogelijkheden waarmee bedrijven hun boodschap kunnen verspreiden en de betrokkenheid van hun doelgroep kunnen vergroten. Bij Bureau Strak zijn we bekend met al deze advertentievormen en kunnen we je helpen de juiste strategie te kiezen op basis van jouw doelstellingen en budget. Of je nu op zoek bent naar meer merkbekendheid, betrokkenheid van de doelgroep, of directe conversies, TikTok biedt diverse advertentieopties om aan je specifieke behoeften te voldoen. Samen kunnen we een effectieve TikTok Marketingcampagne ontwikkelen die opvalt en resultaten oplevert. Enkele populaire advertentievormen op TikTok zijn:

 • In-Feed Advertenties: Deze advertenties worden weergegeven in de gebruikersfeed en lijken sterk op reguliere TikTok-video’s. Ze zijn kort, krachtig en boeiend, waardoor merken snel de aandacht van gebruikers kunnen trekken.
 • Branded Hashtag Uitdagingen: Merken kunnen hun eigen unieke hashtags maken en deze aanmoedigen in uitdagingen waar gebruikers aan deelnemen. Dit is een effectieve manier om gebruikers te betrekken bij je merk en virale marketing te stimuleren.
 • Branded Effects en Filters: Bedrijven kunnen aangepaste augmented reality (AR)-effecten en filters maken die gebruikers in hun video’s kunnen gebruiken. Dit is een leuke en interactieve manier om je merk in de schijnwerpers te zetten.
 • TopView Advertenties: Dit zijn full-screen videoadvertenties die direct verschijnen wanneer gebruikers de app openen. Ze bieden maximale zichtbaarheid en impact.
 • TikTok Creator Marketplace: Hier kunnen merken samenwerken met influencers en contentmakers om gesponsorde video’s te maken en hun boodschap via geloofwaardige bronnen te verspreiden.
TikTok marketing

Wij zijn jouw partner in TikTok Marketing

Bij Bureau Strak hebben we de expertise en ervaring om TikTok Marketing tot een succes te maken voor jouw bedrijf. Dit is wat we voor je kunnen doen:

 1. Strategische Planning: We ontwikkelen een op maat gemaakte TikTok Marketingstrategie die past bij jouw doelstellingen en doelgroep.
 2. Content Creatie: Ons getalenteerde team van contentmakers kan pakkende TikTok-video’s creëren die jouw merk opvallen en je verhaal vertellen.
 3. Community Beheer: We beheren je TikTok-account, houden contact met je volgers en zorgen ervoor dat je merkpositie wordt versterkt.
 4. Analytics en Optimalisatie: We volgen de prestaties van je TikTok-campagnes en passen deze aan om de beste resultaten te behalen.
TikTok kanaal

Vind ons op TikTok

Ook wij zijn te vinden op TikTok. Employer branding is de centrale doelstelling voor onze content. Onze bedrijfscultuur naar voren laten brengen vinden we erg belangrijk. Door humorvolle en herkenbare video’s te maken, nemen we de doelgroep mee in de cultuur van Bureau Strak. Nét zolang totdat ze niets anders willen dan solliciteren bij Bureau Strak natuurlijk ;).

Hoe we dat doen? We spelen in op trends, brengen collega’s onder de aandacht, laten ons kantoorpand zien en we nemen de kijkers mee in onze werkdag.

Wij bewijzen dat het kan!

Eén van de trends waar we op in hebben gespeeld is “Hij is een 10, maar…”. Op deze trend hebben we werkgerelateerde situaties bedacht, typerend voor het werken bij een marketingbureau. En met succes! Binnen 48 uur is de video 360.000 keer bekeken. Inmiddels heeft de TikTok meer dan 668.000 mensen bereikt. Daarnaast zagen we dat onze video ook werd opgepakt door andere marketingbureau’s, die ook op dezelfde manier hebben ingespeeld op deze trend en hiervan een TikTok video hebben gemaakt.

Case Preston Palace

Het All-in Family Resort Preston Palace heeft fantastische faciliteiten voor jong en oud. Van een supercoole kermis tot gezellig samen midgetgolfen, bowlen of naar de bioscoop gaan. Om de jongere doelgroep te bereiken, zet Preston Palace TikTok in om de jonge doelgroep te enthousiasmeren.

Bureau Strak helpt Preston Palace bij het ondersteunen van hun social media kanalen, waaronder TikTok. We geven advies over trending hashtags, goed werkende video’s en bieden ondersteuning. Met resultaat! Sinds begin dit jaar is het aantal volgers op TikTok maar liefst verdubbeld.

Alvast zelf beginnen met TikTok Marketing?

Wij hebben drie tips voor jou als je alvast wil beginnen met TikTok Marketing:

 1. Neem de video’s gewoon op met een mobiel en bewerk de video’s in TikTok zelf.
 2. Start met een teaser zodat je meteen in de eerste 4 seconden de aandacht trekt van de doelgroep. Bijvoorbeeld: ‘Heb jij ook altijd dat…’.
 3. Niemand komt op TikTok om reclame te kijken. Zorg er daarom voor dat je advertentie lijkt op een TikTok video.
Daag ons uit!

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Samen gaan we de uitdaging aan!

Enthousiast geworden na het lezen over TikTok Marketing? Wij ook. Samen pakken we deze uitdaging met beide handen aan. We ondersteunen bij het ontwikkelen van concepten, het creëren van content en het in kaart brengen van de resultaten. Samen voor online rendement!

Wil je meer te weten komen over onze benadering van social media kanalen? Kijk dan eens op de onderstaande pagina’s: