arrowchevron Artboard full half image_text Afbeelding + tekst image Afbeelding minusnotification-closeGroup plussearch-glass third
call

Adverteren op Pinterest

Overweeg je adverteren op Pinterest als een strategie om jouw bedrijf te laten groeien? Het is een slimme zet! Pinterest-advertenties vormen een waardevol instrument voor bedrijven die hun merkbekendheid willen vergroten, producten willen promoten en gerichte websitebezoeken willen genereren. In deze tekst duiken we dieper in op adverteren op Pinterest, de voordelen ervan, en hoe Bureau Strak jou kan helpen om optimaal te profiteren van dit platform.

Wat is Adverteren op Pinterest?

Adverteren op Pinterest is het slim inzetten van dit visuele sociale mediaplatform om betaalde advertenties te gebruiken en zo jouw merk, producten of diensten onder de aandacht te brengen. Met meer dan 400 miljoen actieve gebruikers wereldwijd, biedt Pinterest een unieke kans om jouw doelgroep te bereiken en hen te inspireren met visueel aantrekkelijke advertenties. Het verschilt van traditionele advertentieplatforms omdat het draait om visuele ontdekking.

Adverteren op Pinterest

De voordelen van Adverteren op Pinterest

Waarom zou je kiezen voor adverteren op Pinterest? Hier zijn enkele overtuigende voordelen:

 • Gerichte Bezoekers: Dankzij uitgebreide targetingopties kun je jouw advertenties richten op precies de juiste doelgroep, wat resulteert in meer relevante websitebezoeken.
 • Hoge Betrokkenheid: Pinterest-gebruikers zijn actief op zoek naar inspiratie en producten, waardoor jouw advertenties een hogere betrokkenheid en klikfrequentie kunnen genereren.
 • Visuele Impact: Door de focus op visuele content kun je jouw merk en producten op een aantrekkelijke manier presenteren aan jouw doelgroep.
 • Toename in Verkoop: Effectieve Pinterest-advertenties kunnen leiden tot aanzienlijk meer verkopen en conversies voor jouw bedrijf.
 • Meetbare Resultaten: Je kunt de prestaties van jouw advertenties eenvoudig volgen en aanpassingen maken om het rendement op jouw investering te maximaliseren.

Diverse Advertentievormen op Pinterest

Pinterest biedt een breed scala aan advertentievormen die passen bij verschillende marketingdoelen en doelgroepen. Het kiezen van het juiste advertentietype hangt af van jouw doelen en doelgroep. Bij Bureau Strak helpen we jou bij het selecteren van de meest geschikte advertentievormen en -strategieën om jouw campagnes tot een succes te maken. Enkele populaire advertentietypes omvatten:

 • Promoted Pins: Dit zijn betaalde pins die lijken op gewone pins, maar met extra kracht. Ze kunnen worden gebruikt om jouw producten, blogposts, of ideeën onder de aandacht te brengen. Promoted Pins worden weergegeven in de feeds en zoekresultaten van gebruikers.
 • Carousel Ads: Deze advertenties stellen je in staat om meerdere afbeeldingen of producten in één pin te presenteren. Het is een geweldige manier om een verhaal te vertellen of een assortiment te tonen.
 • Video Pins: Met video’s kun je jouw boodschap op een boeiende manier overbrengen. Video Pins worden vaak gebruikt om productdemonstraties, tutorials en merkverhalen te delen.
 • Shopping Ads: Perfect voor e-commercebedrijven. Shopping Ads laten jouw producten direct aan gebruikers zien met prijzen en beschikbaarheid. Gebruikers kunnen gemakkelijk doorklikken naar jouw website om te kopen.
 • Story Pins: Dit relatief nieuwe advertentietype stelt merken in staat om verhalende content te delen. Story Pins bestaan uit meerdere afbeeldingen en kunnen worden gebruikt om instructies, recepten, en meer te delen.
Adverteren op Pinterest

Start met het adverteren op Pinterest

We begrijpen de nuances van adverteren op Pinterest en staan klaar om jou te ondersteunen bij elke stap van het proces. Hier is wat wij voor jou kunnen betekenen:

 1. Advertentiestrategie: We ontwikkelen een op maat gemaakte Pinterest-advertentiestrategie die naadloos aansluit bij jouw bedrijfsdoelen en doelgroep.
 2. Advertentiecreatie: Onze discipline Content & Design zal opvallende en boeiende advertenties ontwerpen die de aandacht van jouw doelgroep trekken.
 3. Targeting en Optimalisatie: We zorgen voor doelgerichte advertentieplaatsing en blijven jouw advertenties optimaliseren voor maximale prestaties.
 4. Analyse en Rapportage: We leveren gedetailleerde analyses en rapporten over de prestaties van jouw Pinterest-advertenties, zodat je altijd op de hoogte bent van de resultaten.
Beinvloedingstechnieken Pinterest

Opvallen binnen Pinterest?

De feed van Pinterest is ontworpen om mensen te inspireren, maar hoe laat je jouw merk opvallen tussen alle andere merken als je via Pinterest gaat adverteren?

Daag ons uit!

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Samen gaan we de uitdaging aan!

Adverteren op Pinterest is een krachtige manier om jouw merk te promoten, relevante websitebezoeken te genereren en betrokkenheid op te bouwen. We staan klaar om jou te begeleiden bij elke stap. Laten we samenwerken om jouw merk te laten stralen op dit visuele platform. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe we jou kunnen helpen jouw advertentiedoelen op Pinterest te bereiken!

 

Wil je meer te weten komen over onze benadering van social media kanalen? Kijk dan eens op de onderstaande pagina’s: